Ga terug

Botanisch interieur

inspiratie botanic interior

 

Go Green!

Een van de leukste trends van nu vinden wij het botanische interieur. Dat is een woonstijl waarin planten, plantmotieven en de kleur groen een hoofdrol spelen.  Haal de natuur dus in huis dit jaar en maak van je huis een echte groene, gezonde leefplek.

 

botanisch interieur met Hubsch Interior Go green met Hubsch Interior

 

Op de recente woonbeurzen kon je het al zien: planten in huis komen weer helemaal terug en een botanisch interieur is daar een exponent van. Wij zijn er blij mee, want niet alleen zijn planten mooi om naar te kijken, ze zijn ook goed voor een fris, gezond leefklimaat in huis. Juist de 'finishing touch' van een paar passende planten in een mooie pot geeft je interieur wat extra's en maakt het af.

 

botanic interior Zoveel planten, zoveel potten: keuze genoeg

 

Combineer met bloempotten en planten

Om een beetje speelsheid in te brengen is het leuk om meerdere kleine planten in één grote pot bij elkaar te zetten, of om juist een grote plant in een indrukwekkende vaas een mooie plek te geven als eyecatcher, bijvoorbeeld op een kruk. Hou je écht van planten en heb je tijd om alles bij te houden, dan kan je je helemaal uitleven met veel bloempotten bij elkaar.

 

Kaleido kussenhoes Kussens met bloemmotief zijn ook helemaal trendy

 

Het botanische interieur is niet alleen maar het plaatsen van potplanten, ook woondecoratie met bloemen- of plantenprint maakt hier een belangrijk deel van uit. Door deze accessoires aan je interieur toe te voegen creëer je een eenheid, een eigen stijl. Bedrukte kussenhoezen en patroonbehang zijn daar populaire voorbeelden van dit seizoen. Ook woonaccessoires in natuurlijke kleuren zoals groen en taupe zijn een mooie manier om je liefde voor de natuur vorm te geven.

 

Inspiratie om zelf toe te passen

We hebben een aantal ideeën voor je verzameld die je makkelijk zelf in je huis kan toepassen. Laat je inspireren door deze foto's, misschien kan je er wat mee!

 

De kleuren van 2015 passen goed bij deze groene trend De kleuren van 2015 passen goed bij deze groene trend

 

Je kunt bloempotten zelf ook gemakkelijk ophangen, op verschillende hoogtes is het mooist Je kunt bloempotten zelf ook gemakkelijk ophangen, op verschillende hoogtes is het mooist

 

Hubsch Interior heeft aan deze glazen sierdoos ook een mooie botanische draai gegeven Hubsch Interior heeft aan deze glazen sierdoos ook een mooie botanische draai gegeven

 

glazen-vazen-botanisch Glazen vazen en potten, met daarin losse bloemen, geven een heel licht effect

 

dm-bloempotten-en-vazen D&M heeft een mooi assortiment potten, voor binnen en buiten

 

briq-plantenbakken-vierkant De vierkante Briq plantenbakken zijn stapelbaar

 

BRIQ-rond-kruidenbak De Briq plantenbak is er ook in ronde vorm, mooi voor binnen of buiten

 

Karoo-verticale-plantenbak De Karoo is een verticale plantenbak met een slim bewateringssysteem

 

Karoo-plantenbak De Karoo kan je natuurlijk ook gewoon vlak neerzetten, bijvoorbeeld op het aanrecht

Ben je geïnspireerd geraakt? Shop dan in onze speciale collectie woonaccessoires voor jouw botanische interieur.