Ga terug

Nog meer trendkleuren voor 2016

trendkleuren-2016-roze-blauw

 

Het bekende kleurinstituut Pantone heeft afgelopen december hun trendkleuren voor 2016 bekend gemaakt. En dat zijn de roze tint "rose quartz" en het zachte blauw "serenity". Twee prachtige zachte tinten die je rust & ontspanning geven. Toevallig staan ze ook voor de klassieke man en vrouw tinten. We laten hierna je wat mooie sfeerbeelden zien.

 

Opvallend is dat dit de eerste keer is dat Pantone 2 kleuren heeft gekozen  als de trendkleur. We laten ons dus ook de komende lente/zomer nog volop inspireren door poeder-pastel tinten. Blauw en roze, wij kunnen er wel aan wennen samen.

 

SS16 trendkleur

Bron: Pantone

 

Dit kleurduo is goed te combineren met lichte tinten, of groen en trendy geel.  Ideaal als basis voor een Scandinavische sfeer in je interieur.  Ze passen ook heel goed met de andere door AKZO Nobel gekozen kleur van het jaar okergoud, waar we eerder in deze blog al over schreven.

 

SS16 trendkleur 1

 Bron: Pinterest

 

Je hoeft natuurlijk niet meteen alles in  huis over te schilderen, maar als je het aandurft om in elk geval één muur in je woon- of slaapkamer in deze hemelse blauwtint te schilderen dan heeft dat meteen een enorm effect op de hele ruimte. Door kleurrijke accessoires te gebruiken kan je de kleuren perfect op elkaar afstemmen.

 

SS16 trendkleur 2

 Bron: Pinterest

 

Deze zachtblauwe Crackle vaas van Broste Copenhagen past helemaal bij dit kleurduo: zachtblauw, met een prachtig craquelé patroon onder de glazuurlaag.

 

vaas-broste-blauw

 Bron: Broste Copenhagen

 

Wit-, grijs- en kopertinten passen heel goed bij zachtroze kleuren. Combineer vooral zoals je dat zelf het mooiste vindt, alles mag!

 

SS16 trendkleur 3

 Bron: Pinterest

 

Pasteltinten in stoffering, zoals kussens en kleden, maken het af in je interieur. Vergrijsde tinten en natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen passen goed bij elkaar, zeker in het Scandinavische thema.

 

SS16 trendkleur 4

Bron: Pinterest

 

Veel plezier met decoreren thuis dit jaar, maak er weer wat moois van. Heb je zelf een leuk idee, laat het ons dan weten: een foto met je eigen ideeën is altijd welkom!