Ga terug

Amsterdam Woonbeurs & woontrends voor 2015

trendkleuren-2015

De Amsterdam woonbeurs 2014 heeft de afgelopen week heel wat enthousiast publiek mogen ontvangen, maar het is nu weer voor een jaar voorbij. We hebben een paar woontrends voor je verzameld die ons zijn opgevallen en die je de komende tijd voorbij gaat zien komen.

 

Krijtborden of stickers met tekst

 

krijtborden-collage

Het thuis interieur wordt persoonlijker. De slogan van VT wonen van dit moment spreekt ons erg aan: House + Love = Home. Inderdaad moet thuis voor iedereen een vertrouwde, comfortabele plek zijn waar je je kunt ontspannen. Kies een tekst of quote die bij je past en plak deze op de muur of schrijf het op een mooi krijtbord.

 

krijtborden-collage-2
Je kunt ook een combinatie maken van quotes, foto's en ansichtkaarten voor een heel persoonlijke muurdecoratie.

 

Koper als trendkleur

 

koper voor je interieur

Wij zijn er blij mee: koper blijft de komende tijd dè trendkleur. Gebruik koper als accentkleur om te combineren met natuurlijke tinten, voor een warme en gezellige sfeer in je huis. Kijk maar naar deze voorbeelden: prachtig toch?

 

koperen woondecoratie

Met een paar koperen elementen in huis breng je meteen een focuspunt aan, waar als vanzelf je aandacht naartoe wordt getrokken. Zeker als je overige woondecoratie sober is werkt dat heel goed.

 

koperen woonaccessoires

Maar ook in een drukker interieur kan je met koper de aandacht trekken! Deze mooie vaas bijvoorbeeld valt alsnog op tegen het drukke behang, zonder dat het elkaar bijt.

 

Koperen hanglamp en dienblad

Met een koperen lamp heb je meteen dubbel licht in huis: ook als de lamp niet brand heb je er zichtbaar plezier van. Zo'n mooie koperen serveerschaal is ook een plaatje toch?

 

Muurverf: laag op laag

 

trendkleuren 2015 laag op laag

AkzoNobel heeft net bekendgemaakt dat de trendkleur voor 2015 koper-oranje is. Daar zijn we blij mee want dat is mooi te combineren met natuurlijke en pastel tinten, die wij zo mooi vinden als liefhebbers van de Scandinavische woonstijl.

Zoals je ziet op de foto's is het speels gebruiken van twee lagen verf over of tegen elkaar een nieuwe vondst.

 

trendkleuren-2015-natuurlijk

Heel mooi om zo te interieur op te frissen!

 

Borden als decoratie aan de muur

 

trendkleuren-2015-borden-blauw

Het is niet nieuw, we zien ze wel eens in een paleis of binnen een historisch gebouw. Maar borden als muurdecoratie komen terug! Je kunt leuke motieven of een mooie tekst op een wit bord tekenen en je hangt het zo aan de muur.

Foto's: Pinterest en Showhome.nl