Ga terug

Binnenkijken bij Broste Copenhagen

Welkom bij Broste Copenhagen - Homezy

 

Eind juni zijn we naar Denemarken geweest, om een bezoek te brengen aan Broste Copenhagen en natuurlijk om daar de sfeer op te snuiven. Dat hele bezoek was echt een beetje als thuiskomen voor ons, want het beroemde Danish Design zie je echt overal terug! Natuurlijk, het komt daar vandaan en het is populair in een groot deel van de wereld, maar we hadden niet verwacht dat het zo alom aanwezig zou zijn. Je ziet het overal terug: in winkels, restaurants, hotels en in woonhuizen. Fantastisch natuurlijk voor fans zoals wij, we kwamen vaak ogen te kort! Heel inspirerend om te zien wat voor moois je kunt maken als je er gevoel voor hebt, zoals de Denen.

 

welkom-bij-broste-copenhagen

 

Hier is het! Broste Copenhagen bestaat al 60 jaar en heeft behalve een enorm magazijn ook twee showrooms, eentje voor de aankomende collectie (najaar-winter 2017) maar ook al een voor de collectie daarna. Zo snel gaat dat dus: de collectie voor voorjaar-zomer volgend jaar hebben we alvast mogen bewonderen! Helaas mogen we daarvan geen foto's delen maar we kunnen wel verklappen dat er veel moois aan zit te komen, ook voor het Nordic servies...

 

nordic-servies-showroom

 

We werden heel hartelijk ontvangen door de mensen van Broste. Natuurlijk is volop aandacht voor het prachtige Nordic servies in de showroom, alles is mooi uitgestald. Het laat daardoor goed zien hoe perfect alles bij elkaar past. De onderlinge kleur- en tintverschillen maken het tot een speelse eenheid.

 

gedekte-tafel

 

We zijn helemaal verliefd geworden op het Salt servies, nu we het met eigen ogen hebben gezien. De Salt serviesserie is gemaakt van Chinees porselein en mooi afgewerkt met een zwart randje. Het porselein is heerlijk licht en heel sterk, echt een servies dat geknipt is voor een chique restaurant.

 

gracie-tafelkleed-broste-copenhagen

 

De stylisten van Broste laten de producten zo goed mogelijk uitkomen, de combinaties zijn vaak inspirerend. Juist het bij elkaar zoeken van bijpassende objecten is een kunst op zich. Het linnen tafelkleed Gracie geeft een mooie zachte touch aan deze tafelzetting.

 

rotan-stoel-dave-vloerkleed

 

Een mooie setting voor in de slaapkamer, deze ronde rotan stoel en het schattige bijzettafeltje. Het bolletjeskleed Dave op de vloer is gemaakt van lussen wol en is heerlijk zacht aan je blote voeten.

 

beddengoed-broste-copenhagen

 

Een mooi voorbeeld van de Deense stijl: eenvoudig, rustig kleurgebruik en natuurlijke materialen en patronen overheersen. Doordat de kussens andere patronen en formaten hebben blijft het speels en voelt het warmer.

 

broste-showroom-homezy

 

Ook op het gebied van vazen en accessoires was er genoeg te genieten, dankzij de sfeervolle combinaties die waren gecreëerd. Toen we vroegen aan de mensen bij Broste of ze zelf ook veel eigen spullen in huis hadden, antwoordde iedereen "ja, veel te veel eigenlijk" . Heel herkenbaar :-)

 

kantoor-broste-copenhagen

 

Een kijkje achter de schermen bij Broste Copenhagen. De Egg hangstoel heeft een mooi plekje in een van de kantoren, ook de eigen hanglampen zijn duidelijk populair. Het zorgt samen voor een stukje gezelligheid die ons erg aanspreekt.

 

nordic-sand-nordic-sea-servies-magasin

 

Tijdens ons verblijf in Kopenhagen zijn we natuurlijk ook het centrum ingegaan, op zoek naar mooie dingen en lekker eten. Dit kwamen we tegen bij het bekende Magasin warenhuis: het complete Nordic Sea en Sand servies! Ook hier weer mooi vormgegeven, zoals overal. De theepotten springen er echt uit he? Broste heeft trouwens meerdere shop-in-shops bij de toonaangevende warenhuizen in Kopenhagen.

 

Broste Nordic Coal servies

 

Bij Letz Sushi, een sushirestaurant in Aarhus, kwamen we tot onze verrassing het Nordic Sea en Coal servies tegen. Wat leuk om daar eens van te eten in een restaurant, en nog heerlijk eten ook. Echt een aanrader voor wie eens naar Denemarken toegaat.

 

IMG_8656

 

Zomaar een foto van een koffiebar, om te laten zien hoe eenvoud en design mooi samengaan in Denemarken. En wat een aardige mensen trouwens! Wij zijn fan... Tijd om weer terug te gaan.

 

Foto's: Homezy en Letz Sushi