Ga terug

Breng je tuin in Scandinavische sfeer

scandinavische-tuin

 

Als de zon langer schijnt en de temperatuur stijgt lokt het buitenleven. We willen zolang mogelijk buiten zijn. Als we toch bezig zijn met tuinieren is het ook een mooi moment om het terras eens op te frissen. Het creëren van een andere sfeer in je tuin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Tuinaccessoires zoals lantaarns, bloempotten en tuinmeubelen doen wonderen. Binnen dit thema vallen we voor de pure en rustige Scandinavisch tuinstijl. Lees meer over de typische elementen die centraal staan in de Scandinavisch tuin.

Eenvoud in zwart & wit

De kleuren zwart en wit zijn niet te missen in deze stijl. Ze zijn neutraal en daardoor heel makkelijk te combineren met andere kleuren. Wit geef meteen een ruimtelijk en licht gevoel. Dit eenvoudige kleurenpalet wordt ook veel gecombineerd met krijtachtige kleuren zoals antraciet en grijs, dat oogt samen heel stijlvol.

 

nieuwsbrief nordic tuin 7

 

Ook een leuk idee is om donkere en lichtere kleuren door elkaar heen te gebruiken. Een antraciet geverfd houten hekwerk past heel goed bij witte tuinmeubelen. Voor meer sfeer en warmte in de tuin worden er vaak accessoires in pasteltinten en van hout toegevoegd, zoals kussens en lantaarns bijvoorbeeld. De foto's laten een paar mooie voorbeelden zien van deze Scandinavische stijl.

 

nieuwsbrief nordic tuin 1

 

Rotan tuinstoel Frida

 

Natuurlijk materiaal

Natuurlijke materialen betekenen meer comfort. In de Scandinavische tuin worden veel natuurlijke en duurzame materialen gebruikt, zoals riet, bamboe en hout. Denk ook eens aan een rieten mand in plaats van een standaard bloempot, voor een extra vriendelijke touch.

 

nieuwsbrief nordic tuin 2

 

De meest geliefde combinatie is wol met hout. Leg een zachte wollen plaid of schapenvacht op een tuinstoel, dat straalt niet alleen warmte uit, het geeft ook een romantische sfeer. Heerlijk genieten van de tuin onder een plaid op lange zomeravonden. We zien ook vaak natuur- en dierenprints terug op woonaccessoires zoals kussens. Niet vergeten: lantaarns,  kaarsen en een vuurkorf mogen niet ontbreken in de tuin deze zomer.

 

nieuwsbrief nordic tuin 8

 

Grote meubels

Zo'n grote loungestoel of hangstoel is niet alleen lekker voor op het strand of bij een vakantiehuisje. Wie houdt er niet van om lang onderuit te chillen op een grote loungestoel of lounge bank! Scandinavische tuinmeubels staan bekend om hun functionaliteit bij een eenvoudig ontwerp. Modern maar toch comfortabel.

 

nieuwsbrief nordic tuin 9

 

De moderne 2.0 rieten stoelen maken hun comeback en dat is niet verrassend. Deze nieuwe, moderne variant geeft een huiselijke sfeer aan de tuin. En wat denk je van een tuintafel of tuinbank die is gemaakt van pallethout? Een ideaal doe-het-zelf project om er je eigen creatie van te maken.

 

nieuwsbrief nordic tuin 4

 

nieuwsbrief nordic tuin 5

 

De eye-catchers zoals een hippe hangstoel of loungestoel zijn pure luxe maar gelukkig toch betaalbaar. Veel plezier in de tuin deze zomer, met hopelijk mooi weer!

 

nieuwsbrief nordic tuin 3

Bron foto's: Pinterest, Broste Copenhagen