Ga terug

Buitenleven - Stijlvolle sfeermakers

sfeermaker tuin header

 

Heerlijk, we kunnen weer de tuin in! Warme zomerdagen betekent urenlang in je eigen tuin of terras lekker genieten, het buitenleven lokt weer. Om ons voor te bereiden op gezellige avondjes buiten zijn we niet alleen bezig met het opfrissen van onze tuin en terras, maar kijken we ook uit naar nieuwe tuinaccessoires. Lees verder en zie wat we hebben gevonden.

Buitenleven - haal binnen naar buiten

Net zoals bij het interieur binnenshuis zorgen passende tuindecoraties voor meer afwisseling en worden ze vaak gekoppeld aan de trends van het seizoen. Steeds meer loopt binnen over in buiten; woonaccessoires kunnen we ook makkelijk buiten zetten, dat maakt onze tuin gelijk een stuk gezelliger en huiselijker. Elk jaar komen we steeds meer stijlvolle eyecatchers tegen. Welke eyecatcher staat hoog op jouw wensenlijst? We hebben vier ideeën voor je om het buiten gezellig te maken.

 

1. Sfeervolle verlichting

Stijlvolle tuinverlichting zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer.  Op dit moment kun je in de winkels kiezen uit veel varianten mooie lichtsnoeren. Verspreid ze over de breedte van de tuin of langs de schutting. Deze moderne versie is ook makkelijk te combineren met lantaarns of windlichten. Als je een overdekte zithoek hebt, probeer dan eens de luchtige bamboe of rieten hanglampen of onze trendy draadlampen. Een fijn plekje om tijd met familie en vrienden door te brengen is zo gemaakt in een handomdraai.

 

Lichtsnoeren voor in de tuin

De lichtsnoeren zijn weerbestendig en geven heel gezellig licht in de tuin, het hele jaar door.

 

Hanglampen voor in de tuin

Een hanglamp in tuin? Het kan echt en het zorgt voor een prachtig plaatje...

 

2. Vloerkleed

Een vloerkleed zorgt voor een heel huiselijke sfeer. Tegenwoordig zien we gelukkig steeds meer vloerkleden speciaal voor buitengebruik.  Het geeft de buitenruimte niet alleen het gevoel van een huiskamer, maar het geeft ook extra gezelligheid. Heerlijk voor onder je blote voeten!

 

Vloerkleed voor in de tuin

Speciale kleden voor buiten zijn meestal goed weerbestendig, zodat je er lang plezier van hebt.

 

Vloerkleed Hugh loper

De Hugh loper van Broste op het balkon zorgt voor een mooie warme sfeer.

 

3. Hangstoel

Misschien heb je al gemerkt dat woonaccessoires steeds vaker binnen en buiten kunnen worden gebruikt. Naast de klassieke hangmat is de rotan hangstoel het meest trendy accessoire op dit moment. Een soort schommel voor volwassenen eigenlijk. Je kunt er ook een leuk doe-het-zelf project van maken, bijvoorbeeld met een pallet. Neem er een glaasje wijn en een leuk boek bij: genieten maar van de heerlijke zomerdagen!

 

Hangstoelen voor buiten

Een schommelstoel of -bank is altijd een aanwinst voor je tuin of veranda

 

4. Stoere loungestoel of ligbed

Onze tuin wordt steeds vaker een verlengstuk van de woonkamer in de zomer. Zo'n heerlijk zittende loungestoel is ideaal voor op het balkon of terras.  Als je van een natuurlijke tuin houdt, dan is zo'n rotan of rieten stoel zeker iets voor jou. Maar voor het ultieme comfort en echte ontspanning is een lekker ligbed perfect. 100% zomerse uitstraling en 100% genieten en tegelijkertijd bruin worden. Pure luxe!

 

Rotan tuinmeubelen

Meubelen van rotan voor in de tuin zijn weer helemaal terug.

 

Hangpoef voor buiten

Moeilijk om weer op te staan als je eenmaal zit op zo'n lekker hangpoef.

 

Rotan ligbank

Een ligbed van bamboe, rotan of hout is heerlijk voor de warme dagen. Met een zitkussen erop voor wat extra comfort is het snel een favoriet.

 

Bron foto's: Pinterest