Ga terug

De trendkleuren van deze winter

Trendkleuren winter 2016

 

Het is weer zover, de winterse dagen komen eraan. Omdat het buiten langzaam grijzer en bruiner wordt betekent dat niet dat we binnen geen gezellige winterse sfeer kunnen creëren in huis. Het wordt tenslotte ook weer de tijd van warme dranken, plaids en gezellige kaarsen. De woontrends van dit seizoen zijn duidelijk geïnspireerd door herfstkleuren. Kijk met ons mee naar welke kleuren je veel gaat zien deze winter.

Warme kleuren zoals groen, donkerrood en de neutrale huidskleur nude zijn helemaal in. Deze trendkleuren van deze winter zijn ook goed te combineren met natuurlijke tinten, of juist met glamoureuze tinten zoals goud en koper.  Spice up the look!

 

Groen, het nieuwe grijs

De botanische trend is nog steeds populair en dat snappen we. Groen is natuurlijk en geeft energie, het voelt goed om je heen. We willen graag de natuur naar binnen halen omdat het rust uitstraalt. Dit groen is daardoor een fijne kleur om je interieur mee op te fleuren. Als je geen zin hebt om gelijk je muren te schilderen dan zijn planten en accessoires ook een prima alternatief om deze kleur toe te voegen. Wat dacht je van groene kussens, vazen en plaids?

 

nieuwsbrief groen

 

Wat een mooie groene kleur is dit, echt heel warm en klassiek. Het geeft je keuken of hal heel makkelijk een opfrisser.

 

Groen interieur

 

Ook in een zachtere variant is groen een aanwinst voor je huis, zeker als je het combineert met accessoires in andere tinten groen. De donkergroene planten en vaas op bovenstaande foto's laten mooi zien welk effect dat heeft.

 

Groene vazen

 

Voor stijlgevorderden zijn deze tweekleurige gordijnen een goede optie, zeker samen met het elegante houten tafeltje en de groene vaasjes. Naturel hout en groen zijn een gouden combinatie.

 

Vergrijsd groen interieur

 

Dit vergrijsde groen is meer winters, maar door kleurrijke accessoires zoals kussens of plaids toe te voegen maak je het juist warm en comfortabel. Heel geschikt voor de typisch Scandinavische sfeer waar we zo van houden.

 

nieuwsbrief groen c

 

Groen en wit/grijs zijn ook een combinatie die goed werkt, het lichte vloerkleed en de grote witte posters maken het totaalplaatje mooi warm en sfeervol.

 

nieuwsbrief groen b

 

Koper, messing en goud passen uitstekend bij het nieuwe groen. Zo kan je de accessoires die je al hebt perfect gebruiken en fris je gemakkelijk alles weer op.

 

Bordeaux - een klassieke, warme kleur

Burgundy of bordeauxrood is een tijdloze kleur die vaak in een klassiek interieur terugkomt. Een echte all-round kleur die prima combineert met aardetinten of donkere kleuren. Met deze rode tint laat je zien waar je voor staat.

 

nieuwsbrief burgundy

 

Subtiel maar zo mooi: een enkel accent in burgundy binnen je interieur. Breng liever kleur aan met accessoires dan in de basis, dat maakt het makkelijk om te veranderen zonder een hoop kosten en gedoe in huis.

 

nieuwsbrief burgundy a

 

Hier draaien we het weer om: juist de slaapkamermuur is nu in bordeaux en voor een ruimte waar rust en donker welkom zijn is dat een prima idee. Met lichtere accessoires en bedbekleding wordt het een prachtig totaalplaatje!

 

nieuwsbrief burgundy c

 

Als je durft kan je het ook in de woonkamer toepassen op de muur, zeker in combinatie met wit geeft het veel karakter. Dan is het ook verstandig om de kleur niet terug te laten komen in de accessoires, maar die juist te laten contrasteren met het stevige donkkerrood.

 

Broste plaid bordeaux

 

Een plaid met burgundy en wit oogt alweer een stuk vriendelijker en zachter. Warmte in zowel de kleur als het materiaal dus, een goede combinatie voor de winter.

 

Nude - trendy & vrouwelijk

Nude of zachtroze is een van de belangrijkste modetrends dit jaar. Deze kleur past zowel bij warme als koele tinten, nude is vrouwelijk maar niet te zoet. Het geeft juist een zachte sfeer en zorgt voor een speels effect in het interieur. Een mooie kleur die perfect samengaat met grijs, beige of zandkleuren.

 

Broste hanglampen

 

Zachte en subtiele kleuren, gecombineerd met glas en beton: een origineel contrast bij deze hanglampen van Broste Copenhagen dat verrassend goed uitpakt. Zo krijgt een hard materiaal een zachte touch.

 

Nieuwsbrief nude beddengoed

 

Ook in textiel en beddengoed is nude een makkelijk te combineren kleur. Het werkt goed met de grijze bank en de muur, die daardoor warmer aanvoelen.

 

Nude interieur

 

Deze stoeltjes in nude kleur brengen extra warmte in het interieur en ze combineren heel goed met hout en wit. Het hele interieur fleurt erdoor op!

 

winterkleur-nude-2016

 

Bron foto's: Pinterest / Broste Copenhagen