Ga terug

De tuintrends van 2015

pallets-tuin

 

Vijf stylingtips voor een trendy tuin of terras

Als de dag weer langer wordt en de zon vaker schijnt, krijgen we de kriebels om onze tuin en terras een frisse beurt te geven voor de lange zomeravonden straks. Net zoals mode vaak samengaat met de interieur trends, kan je de laatste interieurtrends ook heel goed toepassen in je tuin. We laten je met vijf tips zien hoe je dat doet met deze tuintrends van 2015.

 

1. Go green: het botanische thema is een van de grote interieutrends van 2015. Anders dan de gewone tuintafel zijn houten opbergkratten, rekjes of planken aan de muur handig in gebruik. Ook geven ze een speelse, huiselijke sfeer aan je tuin of balkon. Groepeer de potten en maar er een echte display van!

 

verticaal-tuinieren

 

2. Kies een hoofdkleur met bijpassende woonaccessoires voor kleinere oppervlaktes zoals een balkon of eigen hoekjes in de tuin. Het kan ook een bepaalde stijl zijn, bijvoorbeeld natuurlijk, city chic, bohemian of industrieel. Het grote voordeel daarvan is dat je de looks ervan makkelijk kan veranderen bij het wisselen van de seizoenen. Met vrolijke zitkussens maak je het snel gezellig en kleurrijk.

 

balkon-terras

 

3. Zet een stel grote bloempotten of lantaarns als blikvangers in je tuin, het liefst in groepjes voor een nog beter effect. Ze vormen ook een mooie afbakening van je tuin of een leuk accent aan die kale muur! Met klimplanten of stokrozen in een bak heb je die zo opgefleurd.

 

stoere-potten-tuin

 

4. Het hergebruiken van houten pallets is ook erg populair, en dat snappen we best: ze passen heel goed in de huidige trend van duurzaamheid en stoere materialen. Gebruik de pallets als moestuin, als kruidenrekje of maak er een tuinbank of -tafel van: het kan heel makkelijk en voordelig. En als je ze een likje verf geeft dan is elke stijl mogelijk. Wij zijn fan!

 

pallets-tuin

 

5. Een andere trend die ons opvalt is het naar buiten doortrekken van je interieur. Wat dacht je van speciale vloerkleden voor buiten, of een bar en poef in de tuin? Het kan tegenwoordig allemaal. Deze woonitems maken het terras nog gezelliger en huiselijker. Er is inmiddels keuze genoeg, speciaal geschikt voor de tuin, dus je kunt ze gewoon buiten laten staan. Laat de zomer maar komen...

 

bar-tuin

 

Bron foto's: Pinterest