Ga terug

Geniet van je tuin

34d904cb9c386b780130bdb33b68ca9a

 

Elke dag zijn we vaak druk met van alles buiten de deur, daarom is het heerlijk om even tot rust te komen en te genieten van je eigen tuin. Door een sfeervol hoekje voor jezelf te scheppen heb je een eigen oase waar je lekker kunt bijkomen. Op zoek naar inspiratie? We hebben mooie voorbeelden en ideeën voor je verzameld om te op weg te helpen.

 

Een groen moment van rust

Om te ontsnappen aan de hectiek van alle dag hoef je niet ver te zoeken, je hebt de ideale plek om de hoek: je eigen tuin of balkon! Buiten voelt alles gelijk anders, het is lekker om de zon en de wind op je huid te voelen na een lange dag.

 

H__R5A2539

 

Met een paar gezellige, comfortabele tuinstoelen en een klein tafeltje ben je al een heel eind. Als je het daarna aankleed met wat zachte kussens en een lekkere plaid ben je al zowat klaar. Natuurlijke materialen zoals rotan, hout en riet zijn prachtig en tijdloos.

 

H__R5A6128

 

Soms is het goed om even aan jezelf te denken en je accu weer op te laden. Lekker met een boek of drankje op een stoel genieten van de mooie tuin bijvoorbeeld, aan een tafel voor één. In het Nederlandse klimaat is het dan handig om te kiezen voor praktische meubels en accessoires zodat je ook een extra kwartiertje al buiten kunt doorbrengen. Je neemt de zitkussens en het kleed mee naar buiten en je bent er klaar voor!

 

71bab1d034009d10df610755d6c5338a

 

In de stad is er vaak weinig plek voor een groene tuin, maar ook daar zijn prima oplossingen voor. Met een stuk kunstig geknipt betonijzer aan de muur heb je een perfecte groeiplek voor klimop en voor hangende planten. Zo wordt ook je dakterras of balkon een mini-oase waar je vogels een plezier mee doet.

 

b45f085422c3dd9528f0eb762a070791

 

Met bloeiende planten kan je op je balkon zowel voor sfeer als privacy zorgen, zoals deze foto heel mooi laat zien. Lekker even een kopje koffie en luisteren naar de stad om je heen, ver weg van de beslommeringen van alle dag.

 

925330_626764010754698_66550823_n

 

Als je extra sfeer zoekt dan zijn lantaarns een prima keuze, we zijn dol op de natuurlijke uitstraling en de rust die ze brengen. 's Avonds steek je ze aan voor sfeervolle verlichting, maar ook als de kaars niet brandt zijn ze prachtig. Deze Sahara lantaarn van Broste Copenhagen is een van onze favorieten.

 

broste-ligstoel-rotan

 

Wil je jezelf wat meer verwennen en heb je er de ruimte voor, dan zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo'n grote rotan ligstoel bijvoorbeeld is heerlijk om op te relaxen, in de zon of in de schaduw. Met wat zachte kussens en een plaid heb je zo een heerlijk knus hoekje voor jezelf.

 

broste-hangstoel-egg-chair

 

Een favoriet bij veel van onze klanten is deze Egg hangstoel van Broste Copenhagen, die niet alleen prachtig staat maar ook lekker zit. Schommelend ziet de wereld er weer heel anders uit, het is heel ontspannend.

 

d4fa6208b6049d7913620f2a158af835

 

Een andere klassieker is natuurlijk de hangmat, al eeuwen een geliefde manier om te ontspannen of te slapen. Voorzichtig instappen, een mooi boek erbij en de "me-time" kan beginnen.

H_Broste_SS17_strandstoel

 

Alleen of samen in deze zeer royale strandstoel? Het kan allebei, want hij is sterk en groot genoeg voor twee personen. Broste Copenhagen heeft gezorgd voor een stevig frame en lekker sterk canvas doek, zodat je samen van het uitzicht en de warmte kunt genieten. Een goede zomer toegewenst alvast!

 

Bron foto's: Broste Copenhagen en Pinterest