Ga terug

Grød servies: een servies met een verhaal

Broste Copenhagen Grod servies

 

Na het succes van het Nordic servies heeft Broste Copenhagen opnieuw een mooie servieslijn ontworpen, onder de naam Grød. Deze lijn is helemaal gemaakt voor 'comfort food', een lekkere maaltijd die je eet uit een kom of schaal.

 

Broste Copenhagen Grod servies met eten

 

De Grod servieslijn is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de trendy Deense Grød restaurants (gespecialiseerd in pap) en Broste Copenhagen. Grød wil met haar restaurants laten zien dat pap veelzijdig, lekker en gezond is. Dankzij deze Broste servieslijn komen de gerechten van Grød optimaal tot hun recht.

 

Broste Copenhagen Grod servies sfeerfoto

 

De kommen en schalen van het Grød servies passen helemaal in de trend van de foodbowl, die is overgewaaid uit Amerika. Daarin staat het eten uit een kom centraal, wat echt heel handig is voor bijvoorbeeld rijstgerechten, salades, smoothies, poké, ramen en allerlei comfort food. Door het eten in één kom te serveren eet je automatisch van elk ingrediënt een beetje, zoals het gerecht vaak bedoeld is. En... het is ook ontzettend fotogeniek.

 

Broste Copenhagen Grod servies met pap en drinkbeker

 

Er zijn ook andere praktische voordelen. Uit een bowl eet je meer ontspannen, juist als je niet aan tafel eet zoals bij een zomerse barbecue in de tuin, een picknick in het park of gewoon relaxed op de bank voor de TV.

 

Eet smakelijk met Grod servies van Broste Copenhagen

 

Het Grød servies komt dus precies op het goede moment, zo lijkt het! Zelf zijn we ook fan, het is prachtig geglazuurd met een ruwe textuur en deels onbewerkt gelaten, voor een rustiek effect. De kleurcombinatie is zand met een bruin accent, waarbij variaties kunnen voorkomen vanwege de aard van het bakproces. De bowls zijn gemaakt van hoge kwaliteit aardewerk en elk serviesstuk is met de hand afgewerkt zoals we van Broste Copenhagen gewend zijn.

 

Nordic Sand en Grod servies van Broste Copenhagen, door Homezy

 

Het Grød servies past ook heel mooi bij de andere serviezen van Broste. Met name de Nordic Sand serie is een prima match. Op de bovenstaande foto zie je de lage schaal van Grød in combinatie met de kommen uit de Nordic Sand lijn. Prachtig toch?

 Bron foto's: Broste Copenhagen en Homezy