Ga terug

Marmer als trend

SS17 marmer-600pxjpg

 

Het is al een tijdje aan de gang: veel bijzondere materialen maken een comeback in huis. We zien bijvoorbeeld veel mooie accessoires die gemaakt zijn van koper of messing. Marmer is er ook een voorbeeld van. Voorheen was marmer iets wat je vooral zag in de badkamer of op de vloer in een museum of luxe villa. Maar tegenwoordig is deze trend voor iedereen binnen handbereik. Er zijn volop marmeren accessoires voor het interieur te vinden. Niet zo gek, want het combineert prachtig met accessoires in zilver, rose goud of pastel. Dat geeft je interieur een strakke, elegante uitstraling. En door het gebruik van marmer creëer je een gevoel van rust en eenvoud. In combinatie met andere materialen en kleurtinten wordt je interieurstijl chic, stoer of juist romantisch. Marmer 2.0 dus!

 

Scandinavisch design in marmer

Daarom zijn we heel blij dat Broste Copenhagen en Hübsch Interior gebruik maken van deze trend en een mooie Scandinavische design collectie hebben gemaakt voor in de keuken en de woonkamer. De marmer collectie is dus flink uitgebreid en dat zien we terug in de lente/zomer collectie voor 2017.

SS17 marmer 3

 

Marmer wordt veel gebruikt voor servies. Kommen, schalen of snijplanken: er zijn veel mooie varianten beschikbaar, in diverse stijlen en kleuren. Deze lange serveerschalen van wit marmer zijn heel stijlvol.

 

SS17 marmer

 

Het combineert ook prachtig met hout in naturel tinten, zoals deze foto's goed laten zien. Het gouden bestek straalt ook extra mooi op wit marmer.

 

SS17 marmer 5

 

Marmer zelf is ook beschikbaar in verschillende tinten, naast het standaard wit vind je deze natuursteen ook volop in grijs, bruin, diepgroen of zwart. Voor saus of olie is het kleine groene kommetje erg leuk.

 

broste-copenhagen-kaarsenstandaard-marmer-866px

 

Onze favoriete combinatie is wit marmer met koper, zo elegant! Deze kaarsenstandaard Fjarril is daar een prachtig voorbeeld van. Hij staat mooi stevig door het gewicht van de voet.

 

SS17 marmer 1

 

Variatie in stijl, kleur en hoogte maakt deze verzameling kaarsenhouders heel speels. Doordat de kaarsen wel allemaal dezelfde kleur hebben blijft de eenheid toch behouden.

 

SS17 marmer 2

 

Dit marmeren tafeltje is ook zo'n mooi voorbeeld van een luxe gevoel in het interieur. Leuk om te combineren met allerlei mooie accessoires en heel geschikt voor de woon- of slaapkamer.

 

broste-copenhagen-vaas-marmer-866px

 

Dit lieve vaasje Balder vraagt om een bosje zomerse bloemen, daarmee versterken ze elkaar en komen ze beide beter tot hun recht.

 

SS17 marmer 6

 

Bijna een kunstwerk, deze combinatie van glazen terrarium en de porceleinen potjes, die met een marmereffect zijn bewerkt. De vlammen die van nature in deze natuursteen voorkomen worden hiermee extra indrukwekkend.

 

SS17 marmer 4

 

Je kunt met marmeren accessoires alle kanten op. Deze rechthoekige schalen zijn perfect voor je make-up, sieraden of gewoon als onderzetter. Gebruik je fantasie maar!

 

hubsch-interior-schaaltjes-wit-marmer-866px

 

Nu even een sneak preview: dit najaar zijn deze prachtige marmeren schalen van Hübsch Interior bij ons in de shop verkrijgbaar, zowel in wit als zwart!

 

Bron foto's: Broste Copenhagen en Hübsch Interior