Ga terug

Nieuw: Nordic Coal servies

nordic-coal-collage

 

Broste Copenhagen heeft opnieuw een stijlvolle aanvulling van hun Nordic servieslijn uitgebracht: maak kennis met het donkere Nordic Coal servies! De kleur zit tussen zwart en donkerbruin in, met een mooie kleurdiepte en een licht randje. Kijk mee naar de nieuwste aanwinsten!

Nordic Coal servies

Zoals we gewend zijn van het Nordic Sea en Sand servies is elk element handgemaakt en met zorg geglazuurd, met een volle, rijke kleur die wel driedimensionaal lijkt. Er lijkt een craquelé effect in te zitten, wat een heel mooi authentiek effect geeft.

Het Nordic Coal servies is duidelijk geen massaproduct, maar met zorg gemaakt en goed voor vele diners met familie of vrienden. Ook voor restaurants zien wij het Nordic Coal servies helemaal zitten, het vraagt om een mooi opgemaakt gerecht met rijke kleuren en laat het eten goed tot zijn recht komen.

 

nordic-coal-embassy

 

Net als bij de Nordic Sea en Nordic Sand series is er meteen een flinke selectie beschikbaar: borden, kommen, schalen, theeservies en ook nieuwe elementen zoals een klein diep bord en een boterkommetje.

 

nordic-coal-diep-bord-broste

 

Het diepe bord met een diameter van 22,5cm is opnieuw prachtig: dit diepe bord is misschien wel ons favoriete stuk uit de Nordic collectie, samen met de grote saladeschaal. Het bord is heel geschikt voor b.v. een maaltijdsalade of een pastagerecht, door de opstaande rand blijft een dressing of saus netjes waar het hoort.

 

theepot-nordic-coal-broste

 

Het craquelé effect is op deze Coal theepot foto mooi te zien: de lichtere ondergrond van het aardewerk komt hier en daar naar voorzichtig naar voren en dat maakt het servies heel levendig.

 

Broste-nordic-coal-servies

 

Op deze overzichtsfoto zie je hoe mooi de lichte randjes afsteken bij het donkere deel van het servies. Zoals altijd bij het Nordic servies zijn de randen en verlopende kleuren niet strak, maar juist wat grillig: de charme van het servies zit volgens Broste in die kleine verschillen in afwerking en daar zijn we het helemaal mee eens.

 

nordic-coal-broste

 

Het Nordic Coal servies combineert gelukkig heel goed met het bestaande Nordic Sand en Sea servies, zoals deze Broste stijlfoto goed laat zien. De formaten en types zijn onderling gelijk, alleen de kleur verschilt. Combineer dus gerust bijvoorbeeld een Coal dinerbord en een Sea ontbijtbord met Sand serveerschalen. Het past allemaal prima bij elkaar!

 

nordic-coal-schaaltjes-pootjes-broste

 

De twee kleine schaaltjes voor mosterd, olijfolie of een lekker sausje zijn net als bij de vorige series weer mooi grillig en uniek. Door de pootjes blijven ze goed staan, het zorgt ook voor extra karakter.

 

nordic-coal-dinerbord

 

Als afsluiter een mooie duidelijke foto van het Nordic Coal dinerbord, met randen die een klein beetje omhoog lopen. Dit ontwerp komt precies overeen met de ontbijt- en dessertbordjes. De borden zijn lekker stevig en kunnen gewoon in de vaatwasser, net als de rest van het Nordic servies. Het servies blijft nog jarenlang leverbaar, zodat je kunt sparen voor een hele collectie als je wilt. Eet smakelijk!

 

Bron foto's: Broste Copenhagen