Ga terug

Opbergers voor een opgeruimd huis

Opbergen met Homezy

 

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis lijkt wel groter, dat komt doordat je ogen niet worden afgeleid door alle spulletjes die rondslingeren. Dat geeft niet alleen èchte ruimte, maar ook in je hoofd voelt het daardoor rustiger. Opbergers zijn een slimme truc om meer te doen met de beperkte ruimte die je hebt, want zeg nou eerlijk: leefruimte in huis heb je toch nooit genoeg? Daarom hebben we wat leuke ideeën voor je verzameld.

 

Als ik de woonbladen doorkijk dan valt me altijd op hoe netjes alles is. Als je goed kijkt zie je dat er vooral veel is opgeruimd, of juist mooi wordt getoond in open kasten of stolpen. Dat is iets wat in elk huis van pas komt, dus hebben we een paar mooie opbergers voor je verzameld die je makkelijk zelf kunt gebruiken. Eerst nemen we een kijkje in de keuken.

 

Keukentrolleys

Als alle keukenkastjes al gevuld zijn, en bij wie is dat niet zo, dan is een verrijdbare keukentrolley een uitkomst voor extra legruimte. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, maar wij kiezen hier voor de Nordic variant uiteraard.

 

Keukentrolley met open planken

 

In de keuken kan je met deze stoere trolleys op een mooie manier extra legruimte creëren, die ook nog eens verplaatsbaar is. Handig voor alle opbergpotten, die grote pannen of zelfs je keukenapparaten.

 

Keukentrolley van Hubsch Interior

 

Door bijpassende manden of dozen in de trolley te zetten zorg je ook weer voor een rustiger beeld, ze zijn handig voor b.v. theedoeken, tafelkleden of de kleine keukenspullen die je maar af en toe gebruikt.

 

Fotolijsten en boekenplanken

Een heuse trend dit jaar zijn losse planken aan de muur, waarop je je mooiste boeken of die leuke foto's kunt showen. Een prima toevoeging aan je Scandinavische interieur vinden wij, geschikt voor in de woonkamer, slaapkamer of de keuken. Deze foto's geven je de nodige voorbeelden ter inspiratie.

 

decorating with book with foto ledges

 

Deze grijze boekenplanken zijn heel mooi op een bijpassende muur, dat oogt mooi rustig. Ook met jouw eigen (foto)boeken erop is dit een originele manier om te laten zien waar je van houdt en om een saaie muur wat kleur te geven.

 

ca9af5e8f566716e440f8f9e664b8474

 

Voor in de keuken: kookboeken kan je zo heel mooi bewaren, gewoon met twee kleine boekenplanken boven het aanrecht. Zelfs als je er eentje openvouwt past het er nog prima op: handig bij het koken! En er passen ook genoeg potjes kruiden of doosjes met thee op, als je eens wat anders wilt.

 

bba224e9616052125f9a8599e874fb58

 

Door de horizontale lijnen en de witte kleur brengen deze fotolijsten ook rust in je interieur. Met mooie ingelijste zwart/wit foto's en boeken erin zet je die lijn door.

 

witte-houten-planken-hubsch

 

Een extra accent is zo'n handig opbergvak, een mooie vondst om je kleinere spulletjes in op te bergen. Het past heel mooi bij de witte fotoplanken erboven, weer mooi bedacht door Hübsch Interior.

 

Opbergmanden

Niet nieuw, maar wel ontzettend handig zijn de gevlochten opbergmanden die je vooral in het Scandinavische interieur veel tegenkomt. In zo'n mand kan je de plaids, het speelgoed of de tijdschriften een stijlvol plekje geven.

 

14674fb9606c6e095ed65dbf9d3eff06

 

Het hout voor de open haard kan natuurlijk ook prima in zo'n mooie mand worden bewaard, dat voorkomt weer een hoop troep op de vloer.

 

rieten-manden-hubsch

 

Onze favorieten zijn toch wel deze grijs-witte manden van Hübsch, die in twee maten beschikbaar zijn. Handig in de hal voor de sjaals, de handschoenen of de voetbalspullen!

 

Kantoor en bureau

Metalen draadmanden voor op het bureau of eronder maken je kantoor een stuk levendiger. Door de glimmende draden breng je een accent aan de ruimte, die meteen de aandacht trekt. Wel netjes houden dus, anders werkt het averechts...

 

koperen-draadmand-tijdschriften

 

Niet alleen mooi om op te hangen, ook neerzetten kan prima. Deze tijdschriftenmand in koper doet het overal goed. Hang er twee of drie bij elkaar op voor een extra geordend effect.

 

hubsch-houten-doos-buro

 

Als organizer op je buro of hobbytafel is deze stevige doos met vakken erg praktisch. Een prima plek voor je pennen, brieven en punaises. De opbergbak van Hübsch is mooi vormgegeven en gemaakt van eerlijke materialen.

 

Hub_15SS_0514

 

Een papiermand of wasmand van metaaldraad is prachtig, ook al zie je alles. Natuurlijk kan je er ook oud papier of speelgoed in bewaren, wees creatief en doe eens wat anders dan waar het voor is bedoeld!

Bron foto's: Pinterest & Hübsch Interior