Ga terug

Salt servies van Broste Copenhagen

Salt servies van Broste Copenhagen bij Homezy

 

Tijdens ons bezoek aan Broste Copenhagen werden we een beetje verliefd op het Salt servies, dat in de showroom een prominente plek had. Het Salt servies is gemaakt van porselein en met de hand beschilderd. Het is een mix tussen strak en rustiek. Lees verder voor een mooie impressie van dit servies.

 

Salt servies - Danish Design

Ook de Salt serie is ontworpen door Broste Copenhagen zelf en dat zie je meteen. Het is een mooi voorbeeld van het beroemde "Danish design": ogenschijnlijk simpel en eenvoudig, maar wel met een tijdloze schoonheid. Doordat het is gemaakt van porselein is het servies duurzaam en stevig, maar toch licht. Daardoor is het ook zeer geschikt voor de horeca.

 

broste-copenhagen-salt-servies

 

De serie bestaat uit borden, kommen, bekers en schalen zoals je van een compleet servies mag verwachten. De borden zijn plat met een opstaand randje, dat met de hand in zwart is beschilderd. Dat vormt een mooi contrast met het witte glazuur, dat glanzend is afgewerkt. De randen van het servies zijn een klein beetje ongelijk, voor een rustiek effect.

 

broste salt servies bij Homezy

 

De borden zijn er in twee verschillende afwerkingen. Ze zijn neutraal of met een gevlekt patroon beschikbaar, zoals op bovenstaande foto bij twee bordjes goed te zien is. Een leuk accent voor een compleet servies, om bijvoorbeeld de dessertbordjes met stippen te kiezen en de andere borden en schalen gewoon naturel.

 

broste salt servies bij Homezy, showroom

 

Ook op deze overzichtsfoto is het verschil tussen "stippels" of naturel goed te zien. Het patroon van de stippen is steeds weer anders, het wordt met de hand aangebracht voor het bakken.

 

Salt kommetje van 11cm

 

Voor de liefhebbers van kommen en schaaltjes valt er ook genoeg te kiezen. Wat dacht je van dit schattige schaaltje van 11cm diameter? Handig voor olijven, nootjes of salsa en ook prima te gebruiken los van de rest van het servies.

 

Salt servies ovale schaal

 

Het goudkleurige Tvis bestek vormt een stijlvolle combinatie met het Salt servies en zorgt voor een kleurrijk, luxe accent bij de borden en schalen. De ovale serveerschalen zijn ook een blikvanger op de eettafel.

 

Broste Salt kop en schotel

 

Het koffiekopje wilden we even uitlichten, die is door zijn bijzondere plaats op het schoteltje erg apart èn heel praktisch. Op deze manier is het makkelijk om een koekje naast je kopje te leggen zonder dat het kopje in de weg zit.

 

Broste Salt servies bij Homezy in de webshop

 

De kommen en schalen uit de Salt serie hebben een mooie gebogen vorm aan de bovenkant, wat door het zwarte randje nog meer wordt benadrukt. Er is genoeg te kiezen in het Salt assortiment, zodat het servies echt een verzamelserie is.

 

Broste Salt desserbord met stippen

 

Het dessertbordje met spikkels is 18cm in diameter en 1,2cm hoog. Echt een mooie maat voor een lekker stuk taart of een broodje. Er is ook een cakeschoteltje met een maat van 14cm.

 

Foto's: Homezy en Broste Copenhagen