Ga terug

When Scandinavian meets Industrial

Industrial-scandinavian

 

Dat de Scandinavische stijl op dit moment heel populair is kan je niet zijn ontgaan. Maar wat minder opvalt is dat de Scandinavische stijl ook geïnspireerd is op de industriële woonstijl, iets dat je niet direct zou verwachten misschien. In deze blogpost laten we zien hoe dit samen heel mooi is te combineren en waar je op moet letten.

 

De kenmerken van de "Industrial style" zijn het gebruik van de materialen metaal, beton en glas. Deze elementen worden nu subtiel geïntegreerd in de Scandinavische interieur- & woonaccessoires.

Koper/messing is al een tijdje een van de belangrijkste trendkleuren en dat zien we terug in de woonaccessoires. Dit kan je goed combineren met typisch Scandinavische woondecoratie van hout of in vergrijsde tinten. Het samenspel van neutrale zachte, natuurlijke tinten met het strakke van de industriële stijl vormt juist een goede balans.  Deze combinatie is dus een mooie mix van stoere & eigentijdse woonstijlen die elkaar mooi aanvullen. Maak gebruik van mooie Scandinavische woonaccessoires om je eigen Scandinavische Industriële interieur te creëren.

 

Grafisch

Grafisch design wordt vanzelf geassocieerd met de industriële woonstijl. Kenmerken zijn repeterende patronen, meestal bestaande uit geometrische basisvormen zoals driehoeken en vierkanten. Gelukkig is er op dit moment ook voldoende keuze aan dergelijke woonaccessoires in de Scandinavische stijl, zoals bij ons woontextiel en hanglampen.

 

Geometrisch interieur

 

Zachte stoffen, een onbewerkte muur en een mooie afwisseling van effen met grafic design zorgen voor een geslaagd totaalplaatje.

 

Geometrische woondecoratie

 

Ook hier zie je weer de combinatie van metaal, steen en zacht woontextiel op een manier die behaaglijk en warm aanvoelt.

 

Kaarsenstandaard van Hubsch

 

Eén van onze favorieten is deze geometrische kaarsenstandaard voor vier kaarsen, echt een design klassieker.

 

Ronde glaswerk vazen van Hubsch

 

Eigentijdse vormen die toch ook een retro-gevoel uitstralen, glas en industriële vormen als eenheid. Helemaal prachtig met zulke groene takken erin!

 

Woondecoratie van metaaldraad

Metaaldraad zien we vaak terugkomen in Scandinavische woonaccessoires. Manden, kandelaars, noem maar op of het wordt van metaaldraad gemaakt. Maar wat dacht je van een stuk gaas als rek aan de muur? Typisch industrial! Dit stevige gaas is niet alleen geschikt voor een kippenhok of als wapening in een betonnen vloer, zeker als je het een mooi kleurtje geeft, b.v. zwart, wit of juist in koper kan het ook thuis tegen de wand. Leuke doe-het-zelf varianten op dit thema zie je steeds vaker in het Scandinavische interieur voorbij komen.

 

Metaalgaas voor aan de muur

 

Handig en ontzettend mooi, zo'n gaasrek tegen de muur. Gebruik je fantasie, er zijn veel plekken in huis waar je dit goed kunt toepassen.

 

Hanglampen

Industriële hanglampen zijn op dit moment razend populair. Er is genoeg keuze, van trendy koperen draadlampen tot lampen met een papieren kap. Maar één ding valt op, de meest eenvoudige hanglamp van vroeger, die alleen bestond uit een peertje en een fitting, heeft een metamorfose ondergaan. Deze basic uitvoering van de hanglamp is er nu in veel stijlvolle vormen en van chique materiaal zoals koper, messing en beton.

 

Hanglampen peertje en fitting

 

Het is nog steeds een peertje en een fitting, maar saai is het zeker niet! Erg mooi en doordacht, deze spaarzame hanglampen nieuwe stijl.

 

Peertje fitting en snoer

 

Een klein accent is vaak al voldoende, zoals deze leren lus om de lamp tegen de betonnen muur te houden. Knap bedacht, leuk om naar te kijken toch?

 

Hanglampen en snoer

 

Met wat meer 'bling' en een grote lamp erin krijgt zo'n hanglamp een heel royale uitstraling. Een lichtsnoer (rechts) is ook heel leuk voor binnen.

 

Robuuste meubels

Stoere lockers of metalen trolleys zijn niet alleen handig voor op school, in de fabriek of in een oud pand. Tegenwoordig zijn ze ook onmisbaar in de moderne versie van het Scandinavische wonen. Archiefkasten of bakken uit een fabriek voegen een leuk stoer accent toe aan je interieur. Leg een gebreide plaid op zo'n metalen stoel of een grof gevlochten vloerkleed eronder, dan verander je deze wat harde stijl in een warmere sfeer. Je kunt daarvoor ook andere woonaccessoires in zachte tinten en stoffen toevoegen.

 

Metalen industrial meubels

 

Deze metalen meubels en bakken stralen eenvoud en kracht uit. Ze laten zien dat ze er al een leven op hebben zitten, wat een extra laag toevoegt aan een gestyled interieur.

 

Metalen keuken trolleys

 

Stoere trolleys: praktisch, degelijk en mooi om naar te kijken!

 

Bron foto's: Broste Copenhagen, Hübsch Interior & Pinterest