Ga terug

Scandinavische kerst inspiratie

 

Hou je van decoreren en stylen, dan kan je deze kerst je hart ophalen. Wat is er leuker dan zelf je huis in te richten en te versieren voor de feestdagen? Maak voor een extra persoonlijke touch ook eens zelf je eigen kerstversiering of versier wat je al hebt in kerstsfeer. We hebben de leukste trends voor deze kerst voor je op een rij gezet, veel leesplezier!

Maak een kerststuk op een opvallend dienblad

Kerstversiering hoeft niet alleen in de kerstboom, ook op tafel kan je met een mooie schaal als blikvanger een schattig kerststukje maken.

Decoreer de schaal met kerstballen, waxinelichthouders en kaarsen voor een echte winterse sfeer.

 

Ook met groene planten en takken kan je een warm, sfeervol kerststukje maken voor op tafel. Maak het af met kaarsen of kerstlampjes met een batterij voor extra licht in deze donkere dagen.

Bron foto's: Stylizimo

 

Versier je kersttafel

Met kaarsen in verschillende kleuren en vormen maak je de kersttafel helemaal af. Kies bij het dekken voor één stijl en één hoofdkleur, verder kan je volop variëren in vormen en tinten.

 

Broste Copenhagen weet wel hoe je met kerst uit kunt pakken op tafel! Het Nordic Sand servies en de Bubble wijnglazen zijn samen erg fraai en zorgen voor een lichte uitstraling.

 

Met donkere tinten breng je extra warmte op tafel, zeker gecombineerd met kaarslicht en goed gezelschap.

 

Goud- en messingtinten zijn een eigentijdse manier om kleur en uitstraling toe te voegen aan de kersttafel. Het prachtige bestek op deze foto's laat dat mooi zien.

 

Of kies je liever voor licht en helder, met accenten van kerstgroen?

Kerstversiering, maar dan anders

Behalve de traditionele kerstboom zijn er nog zoveel andere manieren om je huis in kerstsfeer te brengen. Een enkele tak van een naaldboom in een vaas kan je mooi versieren met kerstballen, van papier, glas, hout of metaal. Juist het combineren van verschillende soorten kerstornamenten maakt het speels, zeker als je één thema aanhoudt (b.v. een bepaalde tint, vorm of formaat).

 

Kersttakken in een glazen sierfles zijn een eenvoudige manier om kerstversiering in huis te halen. Ook erg praktisch als er huisdieren of kleine kinderen rondscharrelen...

 

Verschillende kerstornamenten die dankzij de overeenstemmende kleur en maat toch een geheel vormen.

 

Verlaat eens de gebaande paden en versier op een plek waar je het niet zo snel zou verwachten! Een draadmand met kerstballen of een versierde trap, leuk toch?

 

Stijvolle elegance, deze Broste glazen vaas met een groene tak erin. De losse kerstversieringen op tafel maken het een compleet plaatje.

 

Donkere tinten zoals dit grijs en zwart combineert goed met zilver, een tijdloze combinatie die altijd werkt.

 

 

Namens Homezy wensen we jullie allemaal een goede kerst en een gelukkig nieuwjaar!

 

Bron foto's: Broste Copenhagen & Hübsch Interior