Ga terug

Scandinavische kersttrends 2015

scandinavische-kerst-2015

Als je net als wij dol bent op de Scandinavische woonstijl, dan zijn je gedachten vast al bij de kerstdagen van 2015. De decembermaand is een mooie tijd om thuis door te brengen samen met je familie of vrienden, dus een beetje extra aandacht voor je interieur mag best. We hebben de leukste kersttrends van 2015 uit Scandinavië voor je verzameld!

 

Versierde kersttakken

Behalve een kerstboom kun je je huis ook heel gezellig maken met kersttakken, die je gewoon uit het bos of uit de tuin kunt halen, daar liggen genoeg takken op de grond. Dat hoeft geen groene hulst te zijn, een stukje naaldboom of een berketak is prima. De dunne takken zet je gewoon in een hoge vaas, versier ze daarna met kerstballen van papier, glas of metaal. Gebruik je fantasie en maak er iets moois van!

hubsch-kersttakken-tafel

Een kersttak met mooie wit-gouden kerstballen van Hübsch

kerstdecoratie-tafel-trap

Kleine metalen kerststerren van mat of glanzend metaal passen helemaal in de trend voor dit jaar.

Dikkere takken kan je mooi boven de tafel of aan de muur ophangen en gebruiken om nog meer kerstversiering met linten aan op te hangen. Hoe meer afwisseling, hoe beter dus gebruik gerust verschillende soorten en modellen kerstballen.

Papieren kerstversiering zoals deze sterren en kerstballen zijn elegant en makkelijk op te hangen.

hubsch-kerstballen-tak

De linten en kerstballen zijn allemaal anders van formaat en kleur, toch is het een mooi geheel omdat de ballen ongeveer even groot zijn

 

A touch of gold

Metaal is van nature geen "warm" materiaal, maar met een koper- of goudtint is het een heel ander verhaal. Dan komt het tot leven en geeft het een luxe uitstraling aan je interieur. Zeker rond de kerstdagen is dit een mooie combinatie met verschillende kaarsen.

 

broste-metalen-kaarsenstandaards

Deze Filou kaarsenstandaards zijn prachtig met wit-gouden kaarsen erin, zoals Broste mooi laat zien op deze stijlfoto.

kandelaar-kerstster-broste

Ook al zijn deze Laust kaarsenstandaards niet van metaal maar van keramiek, ze hebben wel dezelfde uitstraling door het kleurgebruik en de schitterende glans. Mooi samen met de Star Alan, ook van metaal.

 

Natuurlijke, eenvoudige kerstversiering

In Scandinavië vind je zelden de pracht en praal van engeltjes, slingers en felle kleuren, maar vooral veel natuurlijke materialen met eenvoudige lijnen. De kleuren grijs, wit en zwart samen met vergrijsde tinten zijn veel gebruikelijker, geïnspireerd op de natuur. Dat combineert heel mooi met elkaar en is absoluut niet saai! De volgende foto's laten de kracht hiervan goed zien.

 

hubsch-kerstversiering

Metaal en hout combineert prima: de verschillende soorten en maten kerstversiering aan de metalen rail geven dit hoekje een gezellige sfeer.

hubsch-kerststerren-muur

De metalen kerststerren en de andere versiering maken van deze witte muur een kerstboom, prachtig!

Hopelijk heb je met deze ideeën en voorbeelden van de kersttrends 2015 inspiratie opgedaan voor je eigen huis. Kijk eens bij onze kerstdecoratie, daar vind je een mooi aanbod. Veel plezier met decoreren en natuurlijk een mooie kerst toegewenst met elkaar!

Foto's: Pinterest & Hübsch Interior