Ga terug

Innovatieve vloerkleden van leer en katoen

Broste slaapkamer met vloerkleed

Broste Copenhagen is niet bang om met gedurfde, innovatieve producten te komen af en toe. De vloerkleden uit hun huidige collectie zijn daar mooie voorbeelden van. De Nor en Hugh vloerkleden zijn namelijk samengesteld uit snijresten leer en katoen, die overblijven tijdens het productieproces van b.v. leren tassen, spijkerbroeken en andere fashion items. Broste vond het zonde dat dergelijke restanten niet benut werden en heeft deze kleden speciaal met dit doel ontworpen: optimaal benutten van alle grondstoffen.

Dat klinkt niet direct als een aanbeveling, maar wat zijn ze mooi! De kleden worden handgemaakt en de strengen katoen en leer worden om en om gebruikt, afgewerkt met draad. Het resultaat is prachtig en altijd uniek: elk kleed is net even anders.

 

Tijdens ons bezoek aan Broste zagen we deze twee stalen al en toen waren we meteen onder de indruk van deze vloerkleden van leer. Die willen we hebben voor Homezy! Daarom hebben we ze meteen in ons assortiment vloerkleden opgenomen, naar volle tevredenheid van ons en onze klanten.

Broste vloerkleden stalen

Hier zie je twee kleine stalen op placemat formaat van de Hugh (links) en Nor grijs-zilver (rechts). Zoals vaker met foto's, je zou ze eigenlijk in het echt moeten zien, de foto's doen geen recht aan de bijzondere afwisseling tussen de glimmend koper- en zilverkleurige strips leer en de stroken katoen. Maar hopelijk krijg je een beeld van hoe zo'n kleed is opgebouwd met deze foto. De kleden voelen aangenaam zacht aan, maar ze zijn ook lekker stevig door het gebruikte leer.

Beide afgebeelde kleden hebben als maat 70 x 140cm, wat heel goed past op een slaapkamer of juist in de hal of bijkeuken. Door de stevige samenstelling kunnen de kleden wel tegen een stootje en is een beetje inlopend water niet zo'n probleem. Kleed Hugh is er alleen in deze maat, kleed Nor is ook in grotere maten verkrijgbaar: 140 x 200cm en 80 x 250 cm zijn er ook.

 

Gelukkig heeft Broste zelf ook mooie foto's gemaakt, want dat doet meer recht aan deze bijzondere kleden. Geniet van de mooie foto en als je nog een origineel Scandinavisch vloerkleed zoekt voor in huis, dan heb je hiermee weer wat inspiratie! Tip: klik op één van de foto's om naar de vloerkleden toe te gaan in de shop.

Broste vloerkleden op trap

PS: kleed Hugh is over de onderste treden van de tap gedrapeerd. De zilverkleurige draden leer zijn in het echt mooi zichtbaar gelukkig.