Ga terug

Voorjaarshuis in je eigen stijl

Voorjaar in huis

 

Als de temperatuur weer stijgt en de zon zich vaker laat zien, verlangen we automatisch naar het buitenleven. Het is een beetje cliché, maar die lentekriebels hebben we toch allemaal? De warme huiselijke sfeer van de winter maakt dan plaats voor de frisse kleuren van de lente. Dat vrolijkt ons op! Gewoon meer groen in huis en meer lenteachtige kleuren toevoegen in het interieur dus. Geen zin in klussen of veel gedoe, geen probleem. Het kost helemaal niet veel moeite om een voorjaarshuis te creëren. Met deze handige tips heb je weer een fris interieur, klaar voor het voorjaar en de zomer.

Wisselen met kussens

Door wat woonaccessoires te wisselen geef je het interieur een totale andere look. Wat dacht je van kussens? Tegenwoordig kun je kussenhoezen in allerlei tinten en materialen vinden. Vervang de donkere exemplaren eens voor vrolijke kleuren. Pasteltinten zijn ideaal voor het voorjaar en de zomer. In combinatie met iets donkerdere exemplaren vormt het een stoere en tijdeloze stijl. Door het toevoegen van lichte en frisse tinten voelt het ruimtelijk aan.

 

Linum kussenhoezen 2017

 

Onze Linum kussenhoezen laten zich perfect combineren, dankzij het slimme kleurgebruik dat altijd met elkaar combineert, ieder seizoen weer.

 

Kussens in alle kleuren

 

Ga je voor heldere, sprankelende kleuren die contrasteren of hou je meer van de typisch Scandinavische vergrijsde tinten? Zolang er een gedachte of thema achter zit kan je veel combineren.

 

Lente/zomer bouquet

De makkelijkste manier om het voorjaarsgevoel te krijgen is gewoon om een mooi lente/zomer bouquet op tafel te zetten. Net zoals groente haal je het beste bloemen die passen in het seizoen, dan zijn ze op hun mooist. Doe de bloemen of lentetak in een grote vaas, of zet gewoon een paar vazen of flessen bij elkaar met bloembollen erin, dan heb je gelijk een vrolijke lentesfeer thuis.

 

Bloembol in glazen pot

 

Makkelijk maar heel mooi, deze verschillende glazen potten met lentenbloeiers erin. Zet ze bij elkaar en je hebt een fris groen hoekje in huis.

 

SS17 4

 

Heldere glazen flessen of stolpen zijn prachtig op zichzelf, met een enkele groene tak komen ze nog beter tot hun recht.

 

Stolp en spiegel

 

Een mooi gestyled plaatje, dit hoekje kost niet veel ruimte maar zorgt voor zoveel rust. Prachtig!

 

SS17 3

 

Heb je de ruimte in huis, gebruik dan gerust een groter boeket om de aandacht te vestigen op al het mooie groen. Eén aandachtspunt is vaak genoeg, de bloemen stelen hier duidelijk de show.

 

Go green – groen in huis

Groen is nog steeds een mooie woontrend in 2017. Sommige stylisten zeggen zelfs dat groen het nieuwe zwart is. Maar één ding is zeker, groen geeft positieve energie. Doe oude, uitgegroeide planten weg en haal wat frisse nieuwe planten in huis. Maak gebruik van hangende potten in combinatie met staande bloempotten. Zet ze bij elkaar op een dressoir of bijzettafel, zo wordt die kale plek opeens niet meer saai.

 

Bloempotten voor in huis

 

Een leuke combinatie van verschillende planten en bloempotten, allemaal op een andere manier neergezet. De muurkastjes zijn prachtig voor het tonen van je planten of decoraties.

 

Botanisch interieur

 

Heb je echt groene vingers, dan is een grotere groene verzameling natuurlijk ook een optie. Juist door te variëren in grootte en vorm van de bloempotten wordt het speels en helemaal van deze tijd.

 

Planten op de boekenplank

 

Ook in kleine hoekjes kan je planten een mooi plekje geven, zoals deze kleine planten op de boekenplanken laten zien. De print met bladermotief maakt er een mooi geheel van.

 

SS17 5

 

Nog een leuke speelse manier voor extra groen, stop eens wat bladeren in een fotolijst. Mooi bijzonder toch? Veel plezier dit voorjaar met het stylen van je eigen huis, we zijn heel benieuwd wat jullie met je huis doen. Als je eens een foto met ons wilt delen dan zijn die meer dan welkom!

 

Fotobron: Pinterest