Ga terug

Wandkleed – stijlvolle muurdecoratie

Wandkleden in Nordic stijl

 

De laatste tijd zien we steeds vaker dat de Bohemian stijl die we kennen uit de jaren '60/'70 subtiel verwerkt wordt in het woontextiel, zoals in kussenhoezen, plaids en vloerkleden. Onze favoriete Scandinavische woonmerken laten deze woontrend ook niet ongemerkt voorbij gaan. Het wandkleed is een mooi voorbeeld daarvan en in de najaarscollecties hebben we dus veel mooie geweven, gehaakte of gebreide  wandkleden gespot.

 

Handgemaakte wandkleden brengen extra sfeer

Deze kleine wandkleden zijn weer helemaal in, terug van weggeweest. Omdat ze handgemaakt zijn, zijn ze stuk voor stuk allemaal uniek. Tegenwoordig vind je deze trendy muurdecoratie ook in diverse patronen, afgewerkt in verschillende materialen en in een mooie mix van kleuren. Zo is een wandkleed ideaal om kleur en sfeer te geven aan een kale effen muur. Ze passen ook goed in een licht, modern en natuurlijk Scandinavische interieur. Zo'n gaaf wandkleed kun je overal in huis ophangen. Leuk voor boven de bank of het bed bijvoorbeeld!

 

wandkleed

 

De combinatie van warme kleuren en het vrije materiaalgebruik maakt deze bohemian stijl helemaal af. Het wandkleed zorgt voor wat extra warmte en vangt je blik.

 

Wandkleed Tudlik

 

Een mooi voorbeeld van Nordic bohemian, dit Tudlik wandkleed: koele kleuren, gemaakt van wol en met een sixties ontwerp.

 

wandkleed 2

 

Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer zijn deze wandkleden een mooie verfraaiing van je interieur. Als je de kleur combineert met b.v. je vloerkleed of je gordijnen wordt het een mooi doordacht geheel.

 

muurdecoratie-macrame

 

Weet je nog de macramé trend uit de jaren '70? Die is hiermee weer helemaal terug, nu vertaald naar vandaag. Teruggrijpen op klassiekers van voorgaande jaren is altijd een slimme zet, als je er een moderne draai aan geeft.

 

wandkleed 4

 

Zelfs een klein vloerkleedje kan je mooi als muurdecoratie gebruiken, zoals de rechter foto laat zien. Wat een leuk idee, en makkelijk om zelf toe te passen.

 

wandkleed 3

 

Dit mooie wandkleed Stasia van Broste Copenhagen is prachtig afgewerkt als een soort dromenvanger. Heel volwassen elegant!

 

Fotobron :  Broste Copenhagen / Myhomeshopping / Pinterest