Ga terug

Woondecoratie online kopen? Doen!

Woondecoratie onlineNiet iedereen is ervan overtuigd dat het slim is om spullen online te kopen, dat is bekend. De risico's van een zeperd zijn er nog steeds, want met wie doe je zaken? Komen de bestelde spullen wel zoals beloofd? En wat als het bestelde product tegenvalt? Wij proberen met onze woondecoratie deze bezwaren op te lossen.

 

Met wie doe je zaken?

Twijfel je of de shop waar je wilt kopen, kijk dan of ze zijn aangesloten bij een webshop keurmerk, zoals Thuiswinkel.org of Webshop keurmerk. Dat geeft een goede indicatie, want de eisen die aan deelnemende shops wordt gesteld zijn behoorlijk streng. De algemene voorwaarden van de shop worden bijvoorbeeld voorgeschreven, zodat je als klant krijgt waar je recht op hebt.

Ook is het goed om te zien of er reviews te vinden zijn van andere klanten. Wat zeggen die? Zijn ze (meestal) tevreden, of zijn er ook veel kritische geluiden over service of levertijd? Is er ook een review over het product dat je wilt kopen, lees die dan en leer van de andere kopers. Ook aan negatieve reviews kan je als zoekende koper veel hebben. Zo was ik pas op zoek naar dunne t-shirts maar kon ze niet vinden. Tot ik bij een bepaald shirt een review las van een klant die klaagde dat het betreffende t-shirt zo dun was. Bingo:  dat t-shirt heb ik besteld en ik ben helemaal tevreden.

Altijd een goed idee bij twijfel: stuur eens een mailtje naar de shop met een vraag en kijk hoe die wordt beantwoord. Daaruit kan je al heel veel afleiden...

 

Zomer fotoshoot Homezy Een stukje van onze fotoshoot

 

Woondecoratie online kopen?

Bij woonaccessoires en woondecoratie wil je als klant zoveel mogelijk zien voordat je een beslissing neemt. We besteden daarom veel aandacht aan goede productfoto's en sfeerfoto's, die we meestal zelf maken. Door een product "in actie" te zien, krijg je een veel beter beeld van de maat en kleur dan bij alleen een enkele productfoto op een witte achtergrond. Omdat je het niet kunt vasthouden proberen we je alles op een andere manier te laten ervaren.

De maat van elk product staat erbij vermeld, net als eigenschappen zoals wasbaarheid, materiaal en andere praktische zaken.  Handig is ook dat je in een webshop gemakkelijk kunt zoeken op kleur. Zoek je iets in het groen, dan kan je snel een overzicht krijgen van alle producten in die kleur. Dat scheelt weer een hele wandeling door een winkel en het shopt wel zo makkelijk!

Wat ik zelf ook handig vind is dat alles netjes thuis (of op je werk) wordt bezorgd, zonder zelf te hoeven sjouwen. Zeker met grote of zware dingen is dat heerlijk en als je geen auto bij de hand hebt is het gewoon een uitkomst. We zien aan onze lage retourpercentages dat de meeste klanten gelukkig ook tevreden zijn met wat ze vooraf hebben uitgezocht.

 

Glazen flessen met koper Glazen flessen met koper: samen veel mooier dan alleen op de foto