Ga terug

Waxinelichthouders

Waxinelichthouders en kaarsenhouders in alle soorten en kleuren in mooie materialen. Laat je inspireren door onze collectie!

Datum
Van laag naar hoog sorteren
36 per pagina

18 artikel(en)

Datum
Van laag naar hoog sorteren
36 per pagina

18 artikel(en)

Waxinelichthouders (ook wel theelichthouders) maken het huis gezellig! Laat je inspireren door onze collectie, kies de waxinelichthouder of kaarsenhouder die bij je past. Vooral in groepjes van drie of vijf zijn de theelichtjes heel sfeervol en creëer je met weinig kosten een gezellige sfeer in huis. 

 

Waxinelichthouder of theelicht?

We hebben het in Nederland vaak over een waxinelichtje, alhoewel dat eigenlijk een soortnaam is die teruggaat naar de merknaam Waxine, een combinatie van was en paraffine. In België is de term theelichtje gebruikelijker, wat precies aangeeft waarvoor ze oorspronkelijk zijn bedoeld: het warmhouden van thee met een kleine, lang brandende vlam. Niet alleen de kaars zelf, ook de combinatie met de eigenlijke houder wordt vaak theelicht of waxinelicht genoemd. Een beetje onduidelijk dus...

 

Kaarsenhouders

Heb je onze mooie kaarsenhouders ook gezien? Ze zijn zonder uitzondering stijlvol van ontwerp en passen helemaal in het Scandinavische wonen. Niet alleen in de winter, maar door het hele jaar heen kan je met een (brandende) kaars in een kaarsenstandaard een ruimte meer sfeer geven. En dat al voor een klein bedrag: een echte aanrader dus! Zet ze voor het raam of centraal op tafel of het dressoir voor het mooiste effect.

 

Sfeer en gezelligheid

Tegenwoordig worden de meeste waxinelichthouders vooral voor de gezelligheid aangestoken. Er is bij Homezy een grote selectie aan sfeervolle theelichten verkrijgbaar. De stijlvolle Carus Candela waxinelichthouders verdienen speciale aandacht. Je kunt ze combineren met een glazen windkap, ook zijn ze stapelbaar! Een innovatief product van Duitse kwaliteit, dat we van harte bij je aanbevelen.