Ga terug

Plaid en besprei

Een Scandinavische plaid en bedsprei om lekker onder te kruipen, op de bank of buiten op een tuinstoel om langer buiten te kunnen zijn.

Datum
Van laag naar hoog sorteren
36 per pagina

21 artikel(en)

Datum
Van laag naar hoog sorteren
36 per pagina

21 artikel(en)

Plaids van Scandinavisch ontwerp om lekker onder te kruipen, op de bank of buiten op een tuinstoel zodat je dankzij zo'n deken nog wat langer van de mooie dag kunt genieten. Onze mooie Scandinavische plaids zijn gemaakt van linnen, katoen of wol. Elke woondeken geeft je jaren plezier, zowel binnen als buiten.

 

Plaids

 

Plaids: gemaakt voor Nederland

Het lijkt wel alsof ze speciaal voor ons land zijn ontworpen, deze wollen en katoenen woondekens! Het is hier in het voorjaar vaak overdag heel aangenaam, maar 's avonds kan het flink afkoelen. Dan is het heerlijk om jezelf behaaglijk in een warme deken te wikkelen, zodat je samen nog wat langer van de buitenlucht kunt genieten. Ook in de herfst of de winter zijn plaids een prima metgezel, als je binnen op de bank zit en naar de regen buiten kijkt. Lekker behaaglijk warm met een kop koffie, dan ziet alles er toch opeens prima uit? Wij zijn fan.

 

Woondekens of plaids?

Eigenlijk is plaid een Schotse stof met een traditioneel ruitjespatroon (tartan), maar inmiddels gebruiken we het voor de dekens die ervan gemaakt worden, ook als ze van andere stoffen en patronen worden gemaakt. Als je het over een plaid hebt dan weet iedereen dat je een (warme) woondeken bedoelt die binnen of buiten kan worden gebruikt. Met of zonder Schotse ruitjes.

 

Van katoen of wol

Wij houden erg van plaids met de zachte, vriendelijke katoenvezel die wel warm is maar niet kriebelt. Wol is jarenlang het meest populaire materiaal geweest voor deze woondekens, maar langzamerhand zie je dat katoen de overhand krijgt - zeker in de Scandinavische ontwerpen die je bij ons vindt. Omdat de katoenvezel wat fijner is, zijn er subtielere patronen en kleurverlopen mogelijk in de stof, maar natuurlijk ook in andere geweven stoffen.