Ga terug

Broste Copenhagen Nordic servies

Broste Copenhagen Nordic servies

 

Broste Copenhagen heeft met de Nordic serviesserie inmiddels een grote schare fans opgebouwd. Het opvallende Nordic servies zie je overal terug, van woontijdschriften tot op TV. Het Deense woonmerk dat al decennialang toonaangevend is op het gebied van Scandinavisch interieur heeft met de Nordic Sea serie duidelijk in de roos geschoten. We laten je zien hoe dit servies zich heeft ontwikkeld en wat voor moois er is bijgekomen.

Nordic Sea

Broste Copenhagen is in 2009 begonnen met het Nordic Sea servies, dat opvalt door de speelse lichte streepjes op een donkere ondergrond. Het Nordic servies is van aardewerk en wordt per stuk handgemaakt. Het servies is geïnspireerd op de golven van de Noordzee. De tinten van het servies variëren van blauw tot groen, met alle zeetinten ertussen. Echt een servies voor iemand die van variatie en kleur houdt.

 

Broste Copenhagen Nordic Sea serviesRijke kleuren met diepte, met de kenmerkende streepjes duidelijk zichtbaar: typisch Nordic Sea. Zie je hoe mooi het servies kleurt bij de eikenhouten snijplanken?

 

Broste Copenhagen Nordic Sea kleine schaaltjesDankzij de sprekende kleuren en de grillige vormen is het servies heel fotogeniek, het wordt daarom veelvuldig gebruikt in restaurants. Deze fotoshoot voor het blad Foodies laat de Nordic Sea kleine schaaltjes mooi uit de verf komen.

 

Broste Copenhagen Nordic Sea serviesDe tinten variëren van groen, blauw naar grijs met alle schakeringen ertussen. Altijd bijzonder, nooit saai. Ook de voorkomende vlekjes geven extra leven aan het servies.

 

Nordic Sand

Omdat de Nordic Sea serie aansloeg is het Nordic servies uitgebreid met Nordic Sand, een servies dat lichter van toon is en zonder streepjes. Het Nordic Sand servies is geïnspireerd door het strand van de Noordzee, met natuurlijke tinten zoals parelwit, zandgrijs en soms met subtiele groene of blauwe tonen.

 

Broste Copenhagen Nordic Sand serviesLicht maar niet saai: het Nordic Sand servies is verre van eentonig, door de subtiele kleurverschillen die door het glazuur en de kleine onregelmatigheden worden versterkt. De kleurdiepte geeft een parelmoer effect aan het servies.

 

Broste Copenhagen Nordic Sand cappuccino kop en schotel met theepot Gemaakt voor het Scandinavische kleurenpalet, waarbij vergrijsde tinten de hoofdrol spelen. Door de lichte tonen combineert het Nordic Sand servies makkelijk met andere, meer uitgesproken kleuren.

 

Broste Copenhagen Nordic Sand 17cm diepe borden met melkkannetjeOok bij het Nordic Sand servies zijn onderlinge verschillen in tint en afwerking deel van de charme. Sommige stukken zijn meer effen, andere zoals deze 17cm diepe bordjes op de foto ogen meer gemarmerd.

 

Nordic Coal

Daarna kwam Broste met het donkere Nordic Coal servies, een spannende aanvulling op de twee bestaande lijnen. Nordic Coal varieert in kleur van espresso naar zwart, met prachtige subtiele craquelé effecten in de afwerking. Zeker geen eendimensionale kleur, dankzij het speciale glazuur. Door de donkere kleur komen veel (Oosterse) gerechten extra goed tot hun recht.

 

Broste Copenhagen Nordic Coal servies met Hune zwart bestekDonker en glanzend, een mooie combinatie die zorgt voor grote contrasten. Het past mooi bij een zwart bestek, zoals op de foto, maar ook een gouden of messing bestek matcht goed.

 

Broste Copenhagen Nordic Coal servies met kleine hapjesHet Nordic Coal servies laat de groen- en roodtinten van gerechten heel mooi uitkomen, heel geschikt voor foodies dus!

 

Mix & Match

Op zichzelf is ieder Nordic servies al de moeite waard, maar wie de serviezen combineert zal prettig verrast worden. Omdat de afmetingen en stijl van ieder servies gelijk zijn, is het alleen de kleur die verschilt. De lichte tonen van Nordic Sand combineren geweldig met zowel de Nordic Sea als Nordic Coal series, zeker bij grotere serviezen. De kracht van het Nordic servies ligt in variatie en subtiele verschillen en daar houden we erg van.

 

Broste Copenhagen Nordic Sea en Sand servies als combinatie Twee serviezen, één geheel: Sea & Sand zien we graag samen terug op tafel. Het lichte Bubble glaswerk maakt het plaatje compleet.

 

Broste Copenhagen Nordic juskommen in drie versiesDe nieuwe juskommen samen bij elkaar: handig voor op tafel, mooi in de servieskast. Ze zijn ovaal van vorm, zodat het schenken van saus extra makkelijk is.

 

Broste Copenhagen Nordic Coal en Sand servies als combinatie Omdat Sand en Coal allebei effen zijn, is het een logische combinatie die uitstekend werkt. Het contrast tussen licht en donker houdt het spannend, zonder dat het onrustig wordt.

 

Classics van Broste Copenhagen

Sommige ontwerpen zijn zo geslaagd dat ze een eigen stijl vertegenwoordigen, die langdurig mooi blijft en ook jaren later nog tot de verbeelding spreekt. Het Nordic servies maakt deel uit van de Broste Copenhagen Classics, een selectie van tijdloze producten die lang leverbaar blijven. Goed nieuws voor wanneer je het servies later nog wilt aanvullen, dat kan altijd. En nieuwe modellen voegen we altijd toe, dus hou de shop in de gaten voor de nieuwste aanwinsten.

 

Broste Nordic Sea en Sand nieuwe aanwinsten, met voorraadpotten en suikerpot

De grote voorraadpotten en suikerpot zijn nieuwe onderdelen in het Nordic servies, die  handig zijn in gebruik en een eigen plek verdienen in de keuken of op tafel.

 

Broste Nordic suikerpot in drie versies

Sand, Sea of Coal: ze zijn alle drie mooi toch? De vorm grijpt terug op de jaren zestig-zeventig, een leuk retro effect. Gebruik een Nordic theelepel om het suiker mee op te scheppen, dat geeft net dat beetje extra.

 

Wij zoeken het voor je uit

Je vindt bij Homezy alle drie de Nordic serviezen, compleet en op voorraad in ons eigen magazijn. Daardoor kunnen we elke bestelling apart bij elkaar zoeken, zodat het altijd een mooi geheel vormt. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met eventuele voorkeuren. Want smaken verschillen, waar de een houdt van zoveel mogelijk variatie in tint en afwerking is de ander op zoek naar meer overeenstemming.

 

Nordic Sand en Sea combinatie, met grote melkkan en eierdop Voor elk wat wils en leuk om te sparen, want je kunt altijd extra elementen toevoegen aan je servies. Ook de komende jaren blijft het gewoon beschikbaar.

 

Salade op Nordic Sea 22.5cm diep bord, van FoodiesOok uit de Foodies fotoshoot en een goed voorbeeld van wat het Nordic servies kan toevoegen aan een gerecht.

 

Bron foto's: Broste Copenhagen & Foodies magazine.