Ga terug

Hanging baskets 2.0

hanging baskets

 

De klassieke hanging basket kennen we allemaal en het is ons favoriete tuinartikel als de zomertijd weer aanbreekt. Dit hangende groen geeft ons terras gelijk een zomerse sfeer. Groen & botanisch is ook in 2016 nog een belangrijke woontrend, hiermee haal je een stukje van het leven buiten naar binnen. Lees verder voor mooie voorbeelden die je zelf kunt toepassen.

 

Hanging baskets in een Scandinavisch interieur

Hangend groen zie je vaak terug in de styling van een Scandinavisch interieur. Alleen is het klassieke model van metaal of plastic vervangen door fraaie potten van aardewerk en gevlochten draagnetten. Door de mix van vormen en dragers creëren we gemakkelijk een mooie groene display in huis. Weer of geen weer, we kunnen er zo altijd van genieten. Deze trend is een speelse manier om frisse en kleurrijke accenten toe te voegen in het interieur.

 

Hanging baskets zijn perfect als raamdecoratie. Je hebt er maar weinig ruimte voor nodig, een haak in het plafond is genoeg. Door te spelen met hoogteverschillen of door verschillende materialen te mixen kun je talloze mooie combinaties maken.

 

hanging basket

 

Zowel met bloempotten van aardewerk of glas kan je mooie hangende planten maken. Door voor donkere of juist lichte dragers te kiezen zorg je voor een opvallend contrast.

 

hangende bloempotten

 

Deze hangende bloempotten van Hubsch zijn kant-en-klaar, prachtig om ze op verschillende hoogtes bij elkaar op te hangen.

 

groene planten in hangende potten

 

Deze leuke woontrend is ideaal voor een kale muur of een saai hoekje in huis.  Maak gebruik van het grote aanbod aan hangende bloempotten en combineer ze in verschillende tinten en vormen.

 

collage hanging baskets

 

In elke ruimte staat dit hangende groen perfect. Tip voor doe-het-zelf liefhebbers: knoop zelf plantenhangers op verschillende manieren, of verf de bloempotten in je favoriete kleuren om een echte personal touch te geven aan het resultaat.

 

hangplanten in alle soorten

 

Veel soorten planten zijn geschikt voor deze hanging baskets, zoals deze collage laat zien. Het invallende daglicht speelt een bepalende rol bij de keuze: niet elke plant floreert overal. Lees de kaartjes dus goed op als je de planten uitzoekt!

 

hanging basket in de slaapkamer

 

Hangend groen zorgt ook in de slaapkamer voor extra gezelligheid, planten maken dat mensen zich goed voelen in huis.

 

maak zelf je eigen hanging baskets

 

Varieer naar hartelust met de hanging baskets en kijk eens rond wat  je nog in huis hebt: maak er zelf iets eigens van, dat kan ook zonder je portemonnee te trekken.

 

Fotobron :  Pinterest