Ga terug

Kleur van het jaar 2016: okergoud

okergoud-trendkleur-2016

 

Geen okergeel, maar het glamoureuze okergoud, dat is de kleur van het jaar 2016!  Een goudachtig okergeel dat genoeg aandacht trekt, maar ook goed valt te combineren met andere kleurtinten. Na koperoranje in 2015 vinden het een prachtige aanvulling van de populaire koper trend. Op zoek naar inspiratie? Lees dan verder!

 

Een opvallend goudaccent is erg mooi om te gebruiken in woonaccessoires als blikvanger, terwijl de kleur geel juist een zonnig gevoel van licht en energie geeft.

 

kleur van 2016 oker

 

Pastelkleuren gaan we nog steeds vaak zien in 2016. Maar langzamerhand maken ze ook plaats voor de hardere pasteltinten en vergrijsde poeder- en  aardekleuren. In combinatie met deze natuurlijke en zachte tinten vormt okergoud een mooie samenhang, die je een warme sfeer geeft in huis.

 

okergoud kleur van 2016

 

Verf gerust een muur in twee tinten, bijvoorbeeld de onderste helft in een kleur en de bovenste helft in rustig wit. Door de overgang tussen deze twee kleuren lekker grof te schilderen krijg je een bijzonder onregelmatig effect en wordt het niet zo braaf.

 

okergoud pastel kleur van 2016

 

Okergoud mag de kleur van 2016 zijn, blauw zal ook een belangrijke trendkleur zijn in 2016. Juist door okergoud te combineren met diepgroen of diepblauw geeft het samen een moderne en industriële look aan je interieur.

 

okergoud met blauw kleur van 2016

 

De kleur okergoud is vanaf oktober verkrijgbaar bij Flexa. Doe eens dapper en schilder een muur in je huis in deze trendkleur voor het nieuwe jaar!

Fotobronnen: myscandinavianhome.blogspot.se en Pinterest