Ga terug

Trendkleur van 2017: Denim drift

Denim drift, trendkleur van 2017

 

Blauw is al lange tijd een populaire kleur. Ook de komende tijd zullen we deze kleur weer vaak tegenkomen, in allerlei tinten en combinaties. Blauw = hip en dus is de kleur van het jaar 2017 "Denim drift" ofwel vergrijsd jeansblauw. Dat is een stoere kleur die goed aansluit bij iedere interieurstijl en elke sfeer. Kijk en lees verder voor mooie voorbeelden van wat je met deze trendkleur kunt doen.

 

Denim drift

Combineer je denim drift met lichte tinten, dan wordt het luchtig en fris. Met donkere kleuren krijgt het meer diepgang en zorgt het voor een dramatisch effect. Een ideale kleur om eindeloos mee te combineren dus!

 

2017 trendkleur denim drift 1

 

Stijlvol en warm, deze combinatie van een licht houten aanrechtblad en de muur in twee tinten. Doordat het zonlicht op de muur in denim drift schijnt komt de kleur meer tot leven.

 

2017 trendkleur denim drift 2

 

Een mooie combinatie van twee tinten denim blauw, voor een diepte-effect in de huiskamer. Zelf zouden we er een mooi warm vloerkleed aan toevoegen, maar dat is een kwestie van smaak.

 

2017 trendkleur denim drift 3

 

Er zijn talloze manieren om de kleur denim drift toe te passen. Mix het met groen, vergrijsd paars of aardetinten, dan krijg je het effect van de nieuwe woontrend New Romanticism. Zet je dit vergrijsde blauw naast terra-nude-roze kleuren, dan creëert het juist een gezellige en warme sfeer.

 

2017 trendkleur denim drift 4

 

Deze kleur is ook een fijne kleur als achtergrond voor houten meubels en veel accessoires.  In combinatie met een accent van goud of koper haalt het je interieur naar een frisse, landelijke Scandinavische stijl met een klassiek gevoel voor luxe.

 

2017 trendkleur denim drift 5

 

Blauw in meerdere tinten is altijd een goed idee, ook combineert denim drift heel goed met grijs. Een veelzijdige kleur waar we zeker van gaan genieten dit jaar.

 

2017 trendkleur denim drift 6

 

In plaats van de muur te schilderen kan je ook deze trendtkleur in huis halen in de vorm van foto's en posters, zoals op deze foto prachtig wordt uitgebeeld. Voordeel is dat je zo veel makkelijker kunt wisselen als je weer wat anders wilt.

 

2017 trendkleur denim drift 7

 

Een mooi Scandinavisch interieurplaatje dat toch maar bestaat uit een paar voorwerpen: een haalbare kaart voor een rustig hoekje voor jezelf, of het nu is in de woonkamer of op je slaapkamer.

 

Bron foto's: Pinterest