Ga terug

Tuinlantaarns voor extra sfeer

Lantaarns voor buiten

 

Lantaarns voor in de tuin

Het mooie weer lijkt er nu eindelijk aan te komen: zet de tuinstoelen dus maar weer buiten en bedenk alvast de lekkerste recepten voor de barbecue. Wij hebben alvast een aantal sfeervolle tuinlantaarns voor je verzameld, die het straks extra gezellig maken buiten.

 


Behalve voor extra licht zorgen lantaarns in de tuin ook voor een leuk plaatje. Ze zijn mooi om naar te kijken, ook als de kaars nog niet brandt. Voor een extra effect zet je er een paar dicht bij elkaar, zeker als ze verschillende maten hebben. Veel leuker dan hier en daar een losse lantaarn, probeer zelf maar! Hier een aantal van onze favoriete tuinlantaarns van dit moment.

 

Lantaarns van D&M Vlnr: Lantaarns Lux, Pear en Lamp

 

Deze drie lantaarns van D&M zijn stijlvol en passen goed in een modern interieur door het gebruik van symmetrische vormen. De Lux is gemaakt van stroken donker bamboe, de Pear van repen dennenhout en de Lamp van gevlochten metaaldraad. Elegant en geschikt voor binnen en buiten. Maar wel even binnenhalen als het gaat regenen, door de glazen huls voor de kaars lopen ze anders vol water.

 

lantaarns-buiten-homezy Vlnr: Lantaarns Royce, Milton, Peace en Kendal

 

Deze gave metalen lantaarns zorgen voor een heel andere sfeer, meer romantisch. De Royce is door het matte glas en de dunne koperen randen een unieke verschijning, heel mooi op een bijzettafeltje. De kleine Kendal lantaarn is leuk met een gekleurde tuinkaars in glas erin, dat zorgt voor een gezellig plaatje.

 

tuinlantaarns-homezy Vlnr: Lantaarns Wave, Aleta en Ornament

 

Door hun handvat kan je lantaarns niet alleen makkelijk verplaatsen, maar natuurlijk ook ophangen. De kleine Wave lantaarn hebben we hier hangend getoond, waarvoor we mooi lint hebben gebruikt voor een extra 'touch'. Als je de kaarsen aansteekt is het wel verstandig om het handvat opzij te buigen, zodat er geen roet achterblijft. Logisch eigenlijk, maar wij vergeten het zelf ook wel eens... De grote Aleta en kleine Ornament lantaarns zijn - net als alle andere modellen - voorzien van een glazen huls in het midden, waarin de kaars goed tegen de wind is beschermd. Handig!

 

cait-lantaarn-broste-copenhagen-2

 

Deze vind ik zelf heel mooi: de grote houten lantaarn Cait van Broste Copenhagen is een echte blikvanger, door het grote formaat van 50cm. Er is ook een kleinere versie van, samen komen ze het best tot hun recht.

 

tuinlantaarns-broste-copenhagen Vlnr: Lantaarns Carla, Sahara en Brady

 

Tenslotte hebben we nog een paar favoriete modellen van onze klanten voor je. De Carla lantaarn is er een van een setje van twee, die gemaakt zijn van glas, zink en bruin leer. Erg mooi voor op het terras, of in de vensterbank binnen. De Sahara lantaarns van Broste Copenhagen zijn er in verschillende modellen en maten, heel leuk om te combineren dus. En als je van kleur houdt, dan zijn de rood-wit-blauwe Brady lantaarns samen heel vrolijk.

Veel plezier met uitzoeken en maak er een mooie zomer van!